Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Zollner / Pricer
Elektronikproduktion |

Pricers nya anläggning i Europa öppnar

Nu öppnar Pricers nya produktionslina hos Zollner i Tyskland som ska öka företagets kapacitet och flexibilitet – nyckelfaktorer för att möta tillväxten för elektroniska hyllkantsetiketter.

Den nya produktionslinan hos Zollner är belagen vid kontraktstillverkarens anläggning i Untergschwandt i bayerska Rattenberg  och är nu igång, redo för fintrimning och inkörning. Pricer skriver i ett pressmeddelande att de första leveranserna är planerade redan till slutet av april.

Att flytta produktionen närmare kunderna beskrivs som ett strategiskt val som stärker företagets konkurrenskraft på marknaden. Att ha tillverkningen förlagd till Zollner kommer att innebära kortare ledtider, ökad flexibilitet för kunderna, lägre koldioxidavtryck och ökad produktionskapacitet.

– För oss har det varit oerhört motiverande att samarbeta med Zollner för att förverkliga detta strategiskt viktiga projekt. Tillsammans har vi hanterat utmaningar till följd av det makroekonomiska läget och vi har arbetat tätt tillsammans för att nå våra gemensamma mål. Vi är nöjda över att ha valt en så tillförlitlig samarbetspartner, säger Jörgen Jost auf der Stroth, Vice President Operations på Pricer i pressmeddelandet.

Den helautomatiserade monteringslinjen kommer att tillverka Pricers SmartTAG Power-etiketter och stå för en väsentlig ökning av Pricers totala produktion. Produktionskapaciteten sägs också vara skalbar, vilket innebär att anläggningen har marginaler för att klara potentiell tillväxt under de kommande åren. Monteringslinjen levereras av Zollners automationsavdelning i samarbete med en extern expert på fabriksautomatisering.

– Pricers och Zollners strategiska partnerskap har som mål att kunna erbjuda en effektiv produktion av innovativa elektroniska hyllkantsetiketter i Europa. Genom att systematiskt samordna arbetet mellan produktutveckling och produktionsteknik har vi tagit fram en helautomatiserad produktionslösning, från elektronik till slutprodukt. Det är en milstolpe som har banat väg för produktion i Europa till en konkurrenskraftig kostnad, med korta ledtider och största möjliga flexibilitet i leverantörskedjan, säger Martin Eisenhart, Senior Vice President Business Division Electronics E3 på Zollner.

Magnus Larsson, vd och koncernchef på Pricer, säger att flera av de strategiskt viktiga tillväxtmarknaderna som bolaget har identifierat är europeiska, vilket gör Pricer nu, med produktion nere i Tyskland, kan erbjuda kunderna mer flexibla leveranser, med mycket korta ledtider och lägre koldioxidavtryck.

– Det finns ett enormt intresse från ledande handlare för lösningar för automatisering och kommunikation vid butikshyllan baserade på elektroniska hyllkantsetiketter, säger Magnus Larsson-

Kapaciteten för slutmontering i Europa kompletterar Pricers befintliga produktionsanläggningar i Asien och skapar enligt bolaget en balans mellan marknader och tar produktion närmare kunderna. Anläggningen kommer att nå full produktionskapacitet i slutet av andra kvartalet 2023.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons