Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Saab
Elektronikproduktion |

Saab får order värd över 300 miljoner kronor för utveckling av Gripen C/D

En order värd 208 miljoner kronor för att säkerställa fortsatt drift JAS 39 Gripen C/D har landat hos Saab. Arbetet har redan påbörjats och genomförs vid Saabs verksamheter i Linköping och Arboga.

Saab har tecknat kontrakt med Försvarets Materielverk (FMV), gällande support- och underhållstjänster av stridsflygplanet JAS 39 Gripen C/D. Beställningen syftar till att säkerställa fortsatt drift och en kostnadseffektiv lösning när det kommer till underhåll och tillgänglighet av systemet. Ordervärdet uppgår till 308 miljoner kronor, det framgår av ett pressmeddelande.

Mer precist innefattar beställningen bland annat utveckling och uppdateringar av underhållsförmågan för JAS 39 Gripen C/D samt studier i hur Gripen C/D och Gripen E ur ett underhållsperspektiv ska kunna samexistera på flottiljerna. Utöver det innehåller beställningen även avionikdatorer.

Detta är en optionsorder som är en del av ett tidigare avtal från slutet av fjolåret med FMV relaterat till JAS 39 Gripen C/D.

Saab meddelar att tidigare under 2023 har ytterligare två tillägg beställts till ett sammanlagt värde av cirka 220 miljoner kronor. Dessa tillägg omfattar bland annat integration av målutpekarkapseln LDP15 (Laser Guided Pod) på JAS 39 Gripen C/D men även anskaffning av relaterade stödsystem och underhållsutrustningar.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1