Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NI
Elektronikproduktion |

Emerson köper NI för 8,2 miljarder dollar

Emerson och NI har ingått ett slutgiltigt avtal enligt vilket Emerson kommer att förvärva NI för 8,2 miljarder dollar, närmare 85 miljarder kronor.

Det var i början av året som test- och mätföretaget National Instruments meddelande att bolaget skulle inleda en utvärdering av strategiska alternativ där man vill undersöka vad som är bäst för aktieägarna – och att man i denna utvärdering inte utesluter inte en potentiell försäljning av företaget.

Samma dag som NI offentliggjorde att man gick i säljtankar gick Emerson ut med ett bud om att förvärva NI för 53 dollar per aktie, vilket skulle innebära ett företagsvärde på 7,6 miljarder dollar.

Nu har man nått en slutgiltig överenskommelse bär Emerson kommer att betala 60 dollar per aktie i förvärvet, vilket innebär ett ett värde om 8,2 miljarder dollar.

NI är verksamt i mer än 40 länder och betjänar cirka 35,000 kunder på halvledar- och elektronikmarknader, transport samt flyg- och försvarsmarknader. Under 2022 rapporterade NI 1,66 miljarder dollar i intäkter.

Lal Karsanbhai, vd och koncernchef för Emerson, säger i ett pressmeddelande att med denna expansion till test och mät kommer Emerson att förbättra sina automationsmöjligheter och få en bredare uppsättning kunder.

Transaktionen har godkänts av de båda bolagens styrelser och förväntas avslutas under den första halvan av Emersons räkenskapsår 2024.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons