Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NOTE
Elektronikproduktion |

Note växer på kontinenten, köper elektronikfabrik i Bulgarien

Kontraktstillverkaren Note växer och utökar sin tillverkningskapacitet via förvärvet av samtliga aktier i den bulgariska elektroniktillverkaren ATM Electronics.

I och med förvärvet får den svenska elektroniktillverkaren sin andra fabrik i Östeuropa. Note skriver i ett pressmeddelande att man räknar med att den nya fabriken i Bulgarien kommer att tillgodose det växande behovet av kostnadseffektiv produktion nära kunderna i Europa.  

ATM Electronics har precis som Note fokuerat på långsiktiga kundsamarbeten, hög kvalitet och god leveransprecision. Huvudverksamheten i Sofia drivs i moderna lokaler helt anpassade för elektroniktillverkning. I närbelägna Petrich görs elektromontage i stora serier. Antalet anställda i bolaget uppgår idag till cirka 80 personer.

ATM Electronics kunder utgörs av både större internationella industriföretag likväl lokala kunder. Den valda affärsmodellen är förädling av material – i det här fallet elektronikkomponenter – som ägs av kunderna. I och med detta utgörs bolagets försäljning väsentligen av tjänster utan material. Denna försäljning uppgår på årsbasis till i storleksordning 40 miljoner kronor med en rörelsemarginal om cirka 8 procent, går det att läsa i pressmeddelandet.

Note skriver vidare att bolaget räknar med att efterfrågan på elektroniktillverkning i Europa kommer att fortsätta att utvecklas starkt under kommande år. Därför ser man stora möjligheter att växa, både tillverkningen i ATM Electronics och samtidigt öka kunderbjudandet till att även omfatta kompletta PCBA och produkter.

Note kommer att betala cirka 36 miljoner kronor för att lägga vantarna på ATM Electronics. Nuvarande huvudägare Sergej Shardin, kommer att fortsätta i sin roll som vd för verksamheten. 

– Note fortsätter att utvecklas starkt. Vi är entusiastiska över detta förvärv, som utöver att tillföra ytterligare en lönsam fabrik till koncernen även utökar vår tillverkningskapacitet i Östeuropa. Vi ser ett stort värde i att vi nu utökar möjligheterna att erbjuda våra existerande kunder avancerad elektroniktillverkning i en mycket kostnadseffektiv del av Europa. Tillsammans med befintliga kunder, personal och ledning i Bulgarien ser vi fram emot att utveckla verksamheten vidare och fortsätta vår lönsamma tillväxtresa, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef för Note i pressmeddelandet.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons