Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© SVAB
Elektronikproduktion |

SVAB dubblar produktionskapaciteten

SVAB, som producerar styrelektronik och joysticks, står inför en kraftig expansion och kommer under 2024 flytta in i nybyggda lokaler, något som kommer tillåta att bolaget dubblerar sin produktionskapacitet.

Det första spadtaget har redan tagits och byggnationen av bolagets nya lokaler är officiellt igång. SVAB skriver i ett pressmeddelande att de nya lokalerna, som byggs i Åsbro cirka 3 mil söder om Örebro, beräknas stå klara redan i januari 2024.

När fabriken i Åsbro står klar kommer SVAB att flytta hela sin verksamhet från sina nuvarande lokaler i Hallsberg.

SVAB som utvecklar, tillverkar och säljer ergonomiska joysticks och styrsystem för primärt grävmaskiner, står inför en kraftig expansion tack vare en starkt växande efterfrågan. Svaret på denna explosion i efterfrågan är de nya just de nya lokalerna som dubblerar produktionskapaciteten – vilket kommer innebära att SVAB står väl förberedda för kommande tillväxt.

– Vår försäljning mot maskintillverkare runt om i världen ökar kraftigt och samtidigt som vi behöver utöka vår produktionskapacitet behöver vi även göra plats för vår utökade personalstyrka. Vi är idag drygt 70 medarbetare och ser ett stort rekryteringsbehov kommande år, säger Fredrik Eriksson, vd på SVAB, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1