Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Ericsson
Elektronikproduktion |

Ericssons finansdirektör lämnar skeppet nästa år

Carl Mellander, Ericssons finansdirektör kommer att lämna sin tjänst och det svenska telekombolaget i slutet av det första kvartalet 2024.

Efter mer än 25 år hos Ericsson, varav sju av dessa i koncernledningen, är det dags för Carl Mellander att lämna bolaget.

– Om det någonsin fanns en bra tidpunkt för mig att söka nya utmaningar så känns detta som rätt tillfälle, och jag är full av förväntan inför vad framtiden kan bära med sig. Jag kommer att fortsätta arbetet som finansdirektör med full kraft fram till dess det är dags att lämna Ericsson, säger han i ett pressmeddelande.

Under de 25 år som han arbetat för Ericsson har mycket hänt och han lyfter arbetet med att transformera företaget som något han är mycket stolt över.

– Ericsson är väl positionerat globalt för att fortsätta stärka sin branschledande position och för att växa inom Enterprise-segmentet. 

Varför han väljer att lämna just nu är dock inte helt klart, men vd och koncernchef Börje Ekholm säger i pressmeddelandet att de tillsammans kommit fram till att det nu är ett bra tillfälle för förändring eftersom vändningen är slutförd och grunden för nästa kapitel i Ericssons strategi är lagd.

– Under Carls tid som finansdirektör återtog Ericsson sitt teknikledarskap och bolaget stärktes avsevärt finansiellt. Carl har med sitt engagerade ledarskap och breda bakgrund inom Ericsson och näringslivet framgångsrikt byggt upp Finance-funktionen och varit högst delaktig i såväl genomförandet av viktiga strategiska förvärv som i arbetet med att förbättra vårt arbete med regelefterlevnad.

Telekombolaget kommer att inleda en rekryteringsprocess för att utse Carl Mellanders efterträdare.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons