Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Polestar
Elektronikproduktion |

Polestar flyttar in i Nevs gamla lokaler

I lokaler som tidigare huserat både Saab och Nevs kommer Polestar främst ägna sig åt att testa och utveckla framtida Polestarmodeller.

Under sena februari blev det klart att Trollhättan stad och det kommunägda fastighetsbolaget Kraftstaden skulle köpa både fastigheter och mark av krisade Nevs. Nu har den nyförvärvade fastigheten ”Tekniska” på Stallbacka sin första nya hyresgäst, elbilstillverkaren Polestar,

Polestar kommer enligt ett pressmeddelande att förlägga utvecklings- och testverksamhet på en total yta om närmare 15,000 kvadratmeter på Stallbacka. Under fjolåret etablerade elbilstillverkaren ett utvecklingskontor på Innovatum District i Trollhättan.

Polestar 5, en fyradörrars, elektrisk prestanda-GT är en av de bilar som ska utvecklas i Trollhättan. Modellen är en produktionsversion av konceptbilen Precept och förväntas lanseras under 2024.

Kraftstaden Fastigheter skriver i pressmeddelandet att trycket på antalet etableringsförfrågningar skjutit i höjden sedan det blev känt att bolaget tillsammans Trollhättans Stad tagit över fastigheterna på Stallbackaområdet. Men först ut att skriva ett faktiskt hyresavtal är Göteborgsföretaget Polestar. Något som innebär att det kommer att fortätta att utvecklas elbilar i lokalerna.

Kontraktet gäller som sagt närmare 15,000 kvadratmeter av de 65,000 tillgängliga kvadratmeterna i den nyligen förvärvade fastigheten Tekniska.

– Trollhättan har en rik historia från bilindustrin och därför känns det extra kul att få skriva nästa kapitel i utvecklingen av Polestars framtida premiumelbilar här. Etableringen adderar till vår växande europeiska forsknings- och utvecklingsavdelning där det i dagsläget arbetar fler än 800 ingenjörer, i såväl Sverige som Storbritannien, säger Dennis Nobelius, Chief Operating Officer på Polestar.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2