Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NCC
Elektronikproduktion |

Produktionsstart hos Dana i Åmål drar ut på tiden

Målet var att börja produktionen vid den nya fabriken under vecka 12 i år, men än så länge har fabriken inte kommit igång.

Danas nya elmotorfabrik i Åmål står klar, allt är på plats. Men företaget väntar på klartecken från en kund, fram tills dess står det still i den nya 7,000 kvadratmeter stora fabriken.

– Vi väntar fortfarande på att få starta produktionen. Först behöver vi få okej från kunden, att starta våra leveranser, säger Kjell Nilsson, operation manager på Dana till Provinstidningen.

Just nu är det inte helt klart när produktionen kan tänkas starta, men enligt Kjell är det inte många veckor kvar. Fram tills dess passar personalen på att finslipa detaljerna och optimera  produktionslinorna.

Dana, som är en amerikansk leverantör av drivlinor och driv- och elsystem för fordon, har investerat 440 miljoner svenska kronor i fabriken som väntas att skapa 80 nya jobb i kommunen när produktionstakten når full fart. Enligt Provinstidningen kommer runt 20 personer att sysselsättas av fabriken i ett första skede.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons