Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Incap
Elektronikproduktion |

Incap drar tillbaka på förväntningarna för 2023

Kontraktstillverkaren Incap meddelar att bolaget backar utsikterna för helåret 2023. Incap har tidigare räknat med att intäkterna och rörelseresultatet (EBIT) för 2023 vara högre än fjolåret, men inte längre.

Minskningen av intäkts- och rörelseresultatsprognosen är relaterad till Incaps största kund, som har beslutat att minska lagernivåerna och därför skjuter upp vissa ordrar från 2023 till nästa år.

Med den nuvarande förändringen i marknadsdynamiken inklusive förbättrad komponenttillgänglighet samt en lågkonjunktur på vissa nyckelmarknader, har kunden byggt upp för höga lagernivåer, eftersom tillväxten är mindre än de initialt beräknade, förklarar Incap i ett pressmeddelande.

Kontraktstillverkaren förklarar vidare att de arbetar nära kunden genom att justera produktionsvolymerna för att hjälpa dem att minska sina lagernivåer. Lagerjusteringsperioden förväntas vara tillfällig.

I och med detta har Incap valt att korrigera sina utsikter för helåret 2023. Bolager förväntar sig dock växande intäkter från de flesta av sina andra kunder, men tillväxten räcker inte för att kompensera för den minskade försäljningen till bolagets största kund.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2