Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volta Trucks
Elektronikproduktion |

Volta sparkar igång serietillverkningen av Zero

Svenska Volta Trucks meddelar att företaget nu har startat serietillverkning av sin helelektriska lastbil Volta Zero. Produktionen sker dock inte i Sverige utan hos Steyr Automotive i Österrike.

Efter att ha avslutat fasen för designprototyper och produktionsvalidering som inleddes under fjolåret, har de första serietillverkade kundspecifika fordonen nu kommit in i produktionslinjen. De första lastbilarna som rullar av bandet kommer att användas för Volta Zero Driving Experience Programme – ett provkörningsprogram där kunderna lånar en lastbil under en längre period för att testa hur elektriska lastbilar kan integreras i deras verksamhet

Efter produktionsstart kommer de tillverkade lastbilarna att genomgå kvalitetssäkring och testning, och de första lastbilarna som beställts av kunder förväntas skickas under tredje kvartalet 2023.

Tillverkningen sker som sagt hos Steyr Automotive som under 2021 unämdes som det svenska bolagets tillverkningspartner. Steyr har reserverat en  kapacitet på upp till 14,000 fordon per år för Volta Trucks från deras totala tillgängliga produktion.

Volta Trucks skriver i ett pressmeddelande att bolaget kommer att öka produktionsvolymerna under de kommande åren för att maximera denna möjlighet och under denna tid kommer tillverkningen av Volta Zero potentiellt att skapa över 700 jobb och ytterligare uppskattningsvis 2,000 positioner inom försörjningskedjan.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons