Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Optronic
Elektronikproduktion |

Optronic växer och etablerar sig i Lund

Optronic har flera starka år bakom sig. Företaget, som är specialiserat på att utveckla och tillverka optisk mätteknik, har vunnit allt större kundförtroenden i kombination med en stabil resultatutveckling. Nu tar företaget nästa steg genom att öppna kontor i Lund.

– Efterfrågan på vårt erbjudande inom utveckling ökar. Därför etablerar vi oss nu i ett av Europas starkaste kompetens- och branschkluster inom optikområdet, säger Ulrik Stenbacka, vd på Optronic i ett pressmeddelande.

I ett inledande skede tar utvecklingschefen Markus Bylesjö rollen som tillförordnad platschef. Han har i tidigare roller varit verksam inom teknikindustrin i regionen.

– I dag har vi också ett flertal kundsamarbeten i området, vilket gör etableringen än mer naturlig. Vi har inlett arbetet med att hitta en permanent lösning för rollen som platschef och vi söker även ett flertal utvecklare. Det handlar om att hitta personer som trivs med att hantera olika typer av utmaningar då våra kunder och utvecklingsuppdrag spänner över många teknikområden, förklarar Markus.

I Lund tar Optronic plats i en region där ett flertal internationella bolag med hög kompetens och behov av optisk mätteknik finns baserade. Dessutom är regionen stark inom forskning, med MAX IV-laboratoriet som en av spjutspetsarna. Bland Optronics kunder i området hittas också flera spinoffer från den akademiska forskningen.

Idag har Optronic ett 60-tal anställda och de flesta arbetar från företagets site i Skellefteå, som består av både en utvecklingsavdelning och en tillverkningsenhet. Ulrik Stenbacka berättar i pressmeddelandet att bolaget har hanterat över 1000 projekt inom optisk mätteknik och byggt upp en stark kompetens i Skellefteå när det handlar om helheten från utvecklingsarbete till löpande produktförsörjning. 

– Genom att växla upp och även etablera oss i Lund stärker vi vår position som specialister inom utveckling med sikte på industriell serieproduktion, säger Ulrik Stenbacka.


Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons