Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© grandcentrix
Elektronikproduktion |

Scanfil kommer att tillverka grandcentrix lösningar

Scanfil och grandcentrix har kommit överens om tillverkning och vidareutveckling av Modbus Cloud och Connect IoT.

Grandcentrix är ett tyskt IoT-företag som förvärvades av Vodafone 2020. Bolagets vision är att koppla ihop kundernas produkter och göra IoT överkomligt och tillgängligt för alla.

– IoT har varit ett modeord i flera år, men genombrottet har inte gått så snabbt som förväntat. Ett stort problem har varit kostnaderna för utrustning och installation. Grandcentrix har en plug & play (PnP) lösning för detta. Vi på Scanfil är stolta och glada över att göra IoT tillgängligt för alla, säger Global Sales Manager Andreas Bohner på Scanfil i ett pressmeddelande.

Modbus Cloud Connect är en helhet som inkluderar hårdvara, anslutning, självbetjäningsportal och support och är designad för att ansluta alla Modbus-protokollenheter i molnet. En av de första storskaliga kunderna för IoT-lösningen är ett välkänt kompressorföretag, ALMiG. Scanfil tillverkar grancentrix Modbus Cloud Connect och tillhörande enheter i sina fabriker i Malmö och Suzhou.

– Vi på grandcentrix insåg att det största hindret för användningen av IoT lösningar bottnar på komplexiteten i implementeringen. Vår lösning är att skapa en standardiserad produkt med enkel installation och drift, förtydligar Philipp Buhl, Head of Marketing & Channel Management på grandcentrix.

ALMiG använder grandcentrix Modbus Cloud Connect för att ansluta nya och äldre maskiner till molnet. Syftet är att ansluta maskiner till analysplattformar i molnet på enklast möjliga sätt. Detta med hjälp av en billig anslutningslösning som kan stödja alla enheter.

Den globala industriella IoT användningen har beräknats att öka med mer än 20 procent CAGR fram till 2030. IoT-lösningar har också en ESG-aspekt. Detta möjliggörs nu med energibesparingar, förbättrad drifttid och längre livslängd. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons