Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ABB / Jonas Bilberg
Elektronikproduktion |

ABB öppnar ny helautomatiserad produktionslina i Västerås

ABB har investerat mer än 40 miljoner kronor i en ny helautomatiserad produktionslina för tillverkning av kontaktorer i Västerås.

Kontaktorerna från ABB styr stora elektriska strömmar i exempelvis motorer, tåg och vindkraftverk. Linda Wennberg, HUB Division Manager, ABB Electrification Smart Power, säger i ett pressmeddelande att investering är en satsning för framtiden.

– Elektrifiering och energiomställning innebär en stark efterfrågan på ABB:s kontaktorer, som är en säker och tillförlitlig produkt för applikationer som kräver att ström slås på och av snabbt eller ofta. Den nya produktionslinan kommer att förbättra ABB:s konkurrenskraft och ytterligare öka hastigheten och kvaliteten på våra leveranser till kunderna.

ABB säger att produktionslinan gör det möjligt för tillverkaren att möta komplexa kundkrav mer effektivt och tillverka kontaktorer i tre storlekar med hundratals olika varianter. Monteringen är helt automatiserad med 14 robotar från det egna bolaget. Produktionslinan, designad och tillverkad av Elektroautomatik i Skövde, använder också ABB:s styrsystem, operatörspaneler, reläer och säkerhetssystem.

Framtagningen av produktionslinan har skett i nära samarbete med utvecklingsavdelningen på ABB Electrification Smart Power.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons