Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NOTE
Elektronikproduktion |

Miljardomsättning för andra kvartal i rad för Note

Förra kvartalet passerade elektroniktillverkaren miljardvallen när Note som koncern för första gången omsatte över 1 miljard kronor under ett enskilt kvartal – nu repeterar bolaget bedriften.

– Notes försäljning utvecklades starkt i perioden och för andra kvartalet i rad nådde Note en omsättning över 1 miljard, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef i en kommentar.

Första kvartalets omsättning om 1,05 miljarder kronor innebar en tillväxt om 28 procent. Rensat vi lite för förvärv och valutaeffekter landade den organiska tillväxten på 14 procent. Johannes Lind-Widestam berättar vidare i rapporten att kontraktstillverkaren växer på de flesta av bolagets hemmamarknader men framförallt så utvecklas den svenska och estniska affären starkt.

Rörelseresultatet ökade med 48 provent under perioden och uppgick till till 112 miljoner kronor jämfört med 76 miljoner kronor under samma period 2022. Resultatet efter skatt ökade med hela 51 procent och landade till slut på 85 miljoner kronor jämfört med 56 miljoner kronor i fjol.

– Fortsatta investeringar i våra moderna fabriker ökar vår tillväxt, automatiseringsgrad och effektivitet, något som gynnar både oss och våra kunder. Strax efter kvartalets utgång genomförde vi ett förvärv av det bulgariska EMS-bolaget ATM Electronics OOD. Genom förvärvet adderar vi ännu en lönsam fabrik till Note-koncernen och ytterligare ett alternativ för våra kunder som söker kostnadseffektiv tillverkning i Europa, säger säger Johannes Lind-Widestam

Notes orderstock var drygt 20 procent högre än vid samma tidpunkt förra år och med det starka orderläget bakom sig menar vd:en att man se goda möjligheter att fortsätta vår positiva utveckling. 

För det andra kvartalet räknar Note med en tillväxt om 20 procent och att för helåret 2023 siktar man på att nå en omsättning om minst 4,2 miljarder kronor.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons