Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Unibap
Elektronikproduktion |

Unibap får uppföljningsorder från Japan

Uppsalabaserade Unibap har mottagit en order från Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) på iX10 Engineering- och Flightmodels.

JAXA har ingått ett avtal med Unibap om att använda SpaceCloud infrastruktur till en satellitmission för jordobservation, vilken planeras att sändas upp 2024. JAXA kommer att använda Unibaps lösningar i missionen för att utveckla och testa JAXA:s edge processing för framtida uppdrag. Ordervärdet är 473,000 euro (cirka 5,36 miljoner kronor), med leverans under 2023.

Enligt avtalet kommer Unibap att leverera hårdvara för engineering- och flightmodels av nästa generations SpaceCloud-infrastrukturlösning iX10. Jaxa har tidigare anskaffat utvecklingsenheter från Unibap.

– Jag är mycket glad över vårt fortsatta och utökade samarbete med JAXA där vi levererar Unibaps SpaceCloud-lösning baserad på vår iX10-hårdvara. Det här avtalet visar Unibaps ledande position på marknaden för edge computing i rymden och Unibaps förmåga att förnya och leverera toppmoderna processlösningar, vilka kommer att fortsätta att driva och göra det möjligt för våra partners att utveckla satellituppdrag för framtiden, säger Johan Åman, vd på Unibap.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons