Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Teknik |

Volvo Cars Tech Fund investerar i AI-start-up

Volvo Cars Tech Fund har investerat i Israeliska startuppen CorrActions som utvecklat ett AI-baserat förarövervakningssystem.

CorrActions AI-mjukvara övervakar hjärnaktivitet genom att granska små omedvetna och okontrollerbara rörelser. Ett system som Volvo tror hjälpa bolaget att bättre förstå förare och därmed utveckla säkrare bilar.

I ett pressmeddelande förklarar Volvo att när bolaget utvecklar sin säkerhetsteknik är den alltid baserad på en förståelse av mänskligt beteende och rotad i årtionden av säkerhetsforskning. Målsättningen är att hjälpa föraren bli bättre och minska risken för en krock – det slutgiltiga målet är dock bilar som inte krockar alls.

CorrActions AI-baserade mjukvara kan upptäcka upptäcka avvikelser i det kognitiva tillståndet hos förare och passagerare baserat på det man kallar mikromuskelrörelser. Genom att använda befintliga sensorer i till exempel ratten kan sådana rörelser antyda en mängd olika kognitiva symtom, inklusive att en förare är distraherad, berusad eller för trött för att sitta bakom en ratt.

BIltillverkaren deltog i CorrActions senaste finansieringsrunda efter att ha testat mjukvaran och siktar på att fortsätta samarbeta framöver.

– Med Tech Fund strävar vi efter att vara en strategisk partner för spännande nystartade företag som kan bidra till att stärka vår position som en teknisk ledare i vår bransch. CorrActions passar perfekt och fokuserar på ett uppdrag som ligger oss varmt om hjärtat: att göra bilar och människorna i och runt dem säkrare, säger Alexander Petrofski, chef för Volvo Cars Tech Fund.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons