Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Fingerprint
Komponenter |

Hög priskonkurrens och dämpad efterfrågan slog mot Fingerprints resultat

Det svenska biometribolaget Fingerprint Cards redovisar ett resultat som påverkades av hög priskonkurrens och lägre volymer i relation till föregående år.

Intäkterna för årets första kvartal uppgick till 11,0 miljoner kronor, en rejäl minskning från 300,2 miljoner kronor under samma period 2022. Rörelseresultatet under klartalet landade på -75,7 miljoner kronor, jämfört med -31,7 miljoner kronor under jämförelseperioden.

Fingerprint skriver i kvartalsrapporten att bolaget räknar med att fortsätta att påverkas av en dämpad efterfrågan och fortsatta lagertömningsåtgärder i branschen, åtminstone under det andra kvartalet. Dock så ser man förväntar man en gradvis förbättring av försäljningsvolym och bruttomarginal från och med det andra kvartalet 2023.

– Det första kvartalet präglades, som förväntat och tidigare kommunicerat, av hög priskonkurrens och lägre volymer i relation till föregående år. Efterfrågan på smartphones och datorer var fortsatt dämpad under det första kvartalet, som också tenderar att vara det kvartal under året som är säsongsmässigt svagast för Fingerprints och andra komponentleverantörer. Samtidigt är lagernivåerna hos oss och våra konkurrenter fortfarande för höga, vilket ledde till fortsatt stark prispress under kvartalet, säger Ted Hansson, tf vd och koncernchef i kvartalsrapporten.

Ted Hansson nämner att ökade räntor och allmän ekonomisk osäkerhet har stört utvecklingen på bolagets marknader och att dess kunder dragit ner sina lager till nivåer till nivåer som ligger betydligt under det normala. 

– Detta hade en negativ inverkan på vår orderingång, som var mycket svag i början av kvartalet. Vi har dock noterat en successiv förbättring av orderingången under det första kvartalet och även i början av det andra. Faktum är att värdet av de bekräftade order vi hittills mottagit för leverans under det andra kvartalet redan överstiger försäljningen för det första kvartalet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons