Annons
Annons
Annons
Annons
© Orbit One
Elektronikproduktion |

Komponentsituationen förbättras under 2023 säger Orbit One

Orbit Ones lyckades tackla komponentutmaningarna mycket bra under 2022. Marcus Gunnebrant, kontraktstillverkarens Chief Supply Chain Officer, menar att bakom framgången ligger en långsiktig strategi, digitalisering och kunskapsutveckling.

Gunnebrant förklarar i ett pressmeddelande att Orbit One har som vision att långsiktiga affärsrelationer och partnerskap – detta gäller alla bolagets kontakter, från kunder, leverantörer, distributörer till tillverkare och brokers.

– Detta synsätt betalade sig väl under 2022 och vi lyckades hålla ihop hela kedjan och få fram komponenter i tid och till rätt pris.

Samtidigt har bolaget en stark organisation inom supply chain. Nyligen stärktes den upp ytterligare med fem nya medarbetare som arbetar ”cross site” för tillverkarens sajter, dock med utgångspunkt från Polen. Orbit One har även harmoniserat verksamheten då alla sajter har gemensamma och transparenta system – och med hjälp av ökade satsningar på EDI och API blir man allt effektivare inköp.

–  Dialogen med våra kunder har också varit oerhört viktig. Vårt mål är att kunderna alltid ska vara fullt informerade om status för deras komponenter. Vi har även investerat i ny mjukvara för att kunna erbjuda livscykelanalyser på ingående komponenter och därigenom ligga i förkant då komponenter fasas ut, säger Marcus Gunnebrant.

För 2023 spår Marcus Gunnebrant att läget kommer att förbättras men menar att det är fortsatt viktigt att tänka långsiktigt i sin planering.

– Tillgången förbättras och transporter ser ut att bli säkrare i tid. Priserna stabiliseras också, men de sjunker inte. Det är alltså fortfarande viktigt med långsiktiga prognoser för att säkra kommande behov, avslutar Marcus Gunnebrant.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2