Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Teknikforetagen
Teknik |

Pia Sandvik ska axla rollen som ny vd för Teknikföretagen

Pia Sandvik har utsetts till ny vd för Teknikföretagen och kommer att tillträda rollen senast den 1 november.

Pia sitter för närvarande i Teknikföretagens styrelse och kommer närmast från en roll som vd för RISE där hon lett en organisation med fokus på industriforskning och teknikutveckling.

– Vi står inför ett läge där industrin blir alltmer betydelsefull och där spelar Teknikföretagen en mycket viktig roll för att säkerställa konkurrenskraft och rätt förutsättningar. Med Pias erfarenhet och kunskap om innovation, digitalisering och energiomställning – områden som är oerhört viktiga för den gröna omställningen – får Teknikföretagen en vd som kommer att driva dessa frågor kraftfullt, säger Tom Erixon, ordförande för Teknikföretagen och vd för Alfa Laval, i ett pressmeddelande.

Pia Sandvik efterträder Klas Wåhlberg, som går i pension med fortsatt engagemang i flertalet styrelseuppdrag utanför Teknikföretagen.

– Jag ser verkligen fram emot att som vd för Teknikföretagen få bidra till att svensk industri fortsätter att vara internationellt framgångsrik. Jag har stark tilltro till industrins förmåga att leverera hållbara lösningar och Teknikföretagen har en imponerande tradition av att stärka företagens konkurrenskraft. Det känns därför mycket inspirerande att få leda verksamheten i den omställning som nu sker, säger Pia Sandvik.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons