Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Incap
Elektronikproduktion |

Stark start på året för Incap

Kontraktstillverkaren Incap startade 2023 starkt, både vad gäller intäkter som lönsamhet. Intäkterna under det första kvartalet landade på 72,7 miljoner euro, en ökning på 36 % jämfört med det första kvartalet 2022.

Incaps vd, Otto Pukk, menar att tillväxten drevs på av efterfrågan på elektronik och att den stöddes av bolagets tidigare investeringar i ytterligare tillverkningskapacitet.

Lönsamheten höll sig på en stabil nivå med EBIT på 15,5 procent av intäkterna, vilket innebär 11.3 miljoner euro. Periodens resultat landade på 8,4 miljoner euro, en ökning på hela 53,4 procent från 5,5 miljoner euro under samma period i fjol.

Som tidigare rapporterats är Incap i full färd med att bygga ut kapaciteten i Indien. Bygget av bolagets tredje fabrik i landet är nu avslutat och produktionsupptrappningen har påbörjats. Med den nya fabriken har Incap fått tillgång till cirka 8,500 nya kvadratmeter.

– Vi har även fortsatt att investera i våra andra fabriker. I Estland öppnade vi en ny produktionslina i Kuressaare, vilket ökade fabrikens totala SMT-produktionskapacitet med mer än 50 procent. I Slovakien, där våra kundvolymer har vuxit och vår produktportfölj har blivit bredare, ökade vi fabrikens produktionsyta med 1,200 kvadratmeter genom att omvandla en befintlig lageryta i fabriken till produktionsutrymme och bygga ett nytt lager, säger vd:n.

Tidigare i april meddelade Incap att en kund skjutit upp vissa ordrar från 2023 till 2024. Detta då kunden byggt upp för höga lagernivåer då  tillväxten visat sig långsammare än vad de initialt beräknat.

– Vi arbetar nu nära kunden genom att justera våra produktionsvolymer för att hjälpa dem att minska sina lagernivåer, vilket naturligtvis kommer att påverka våra intäkter under 2023, säger Otto Pukk.

För närvarande uppskattar Incap att intäkterna och rörelseresultatet för 2023 kommer att vara lägre än fjolåret.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons