Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Techsam
Elektronikproduktion |

Efter takraset, Techsam huserar i nya lokaler

Det var under sena mars månad som en stor del av kontraktstillverkarens fabrik i Robertsfors förstördes när taket rasade in under natten. Nu är man igång igen i nya, tillfälliga, lokaler.

Varför taket rasade in är i dagsläget ännu oklart. Räddningstjänsten konstaterade att det var mycket snö på taket när det rasade, men om det var anledningen vet man dock inte. Det pågår just nu en utredning för att fastställa orsaken.

Den del som står kvar av byggnaden är kontor och fikarum, lagret klarade sig också. Det är alltså produktionsdelen av verksamheten som skadad.

Sedan raset har Techsam sökt sig om efter lokaler att husera verksamheten i och i början av april kunde elektroniktillverkaren flytta in i Skellefteå buss tidigare lokaler i Spiranhuset i Sikeå, rapporterar Norran.

I de nya – dock tillfälliga – lokalerna har Techsam redan fått igång produktionen och cirka 15 personer jobbar på i lokalerna.

– Det har gått snabbt för oss att hitta lokaler som vi kan använda och det känns såklart jätteskönt, säger Antony Wiklund, vd på Techsam till Norran.

Han berättar vidare att bolaget även hittat en lösning för lagret och hyr in sig på flera olika ställen.

Enligt Antony Wiklund kommer Techsam att använda dessa tillfälliga lösningar i mellan sex till nio månader.

Hur det går med bolagets egen fabrik är ännu inte klart. Ett alternativ är att bygga upp de gamla lokalerna, men Techsam kollar fortfarande på alla vägar framåt.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1