Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© TSI Semiconductors
Komponenter |

Bosch siktar på att köpa amerikansk chiptillverkare

Efterfrågan på kiselkarbidchip fortsätter att öka och tyska Bosch svarar genom att förvärva den amerikanska chiptillverkaren TSI Semiconductors.

TSI Semiconductors är ett foundry fokuserat på applikationsspecifika kretsar (ASIC). Bolaget har en personalstyrka på 250 och utvecklar och tillverkar för närvarande främst stora volymer på 200-mm kiselskivor. Det amerikanska bolagets huvudområden återfinns inom mobilitets-, telekommunikations-, energi- och life sciences-industrin.

Bosch skriver i ett pressmeddelande att bolaget planerar att investera mer än 1,5 miljarder dollar, närmare 15,5 miljarder kronor, under de kommande åren för att konvertera TSI Semiconductors tillverkningsanläggning i Roseville, Kalifornien, till att hantera toppmoderna processer. Med start 2026 kommer de första chippen att tillverkas på 200-mm wafers baserade på kiselkarbid (SiC).

Med TSI i sitt stall stäcker Bosch upp sin halvledarverksamhet och kommer i slutet av 2030 att avsevärt ha utökat sin portfölj av SiC-chips. Bolaget pekar även på att i en enorm efterfrågan på just kiselkarbidchip.

Det tyska bolaget sticker dock inte under stolen med att hela omfattningen av den planerade investeringen kommer att vara starkt beroende av stöd och finansieringsmöjligheter som finns tillgängliga via den amerikanska halvledarrättsakten, CHIPS and Science Act, samt ekonomiska utvecklingsmöjligheter inom delstaten Kalifornien.

Bolagen har kommit överens om att inte avslöja några finansiella detaljer om transaktionen, som fortfarande är föremål för myndighetsgodkännande.

– Med förvärvet av TSI Semiconductors etablerar vi tillverkningskapacitet för SiC-chips på en viktig marknad samtidigt som vi ökar vår halvledartillverkning globalt. De befintliga renrumsanläggningarna och expertisen hos personalen i Roseville kommer att göra det möjligt för oss att tillverka SiC-chips för elektromobilitet i ännu större skala, säger Dr. Stefan Hartung, ordförande för Boschs styrelse.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1