Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Scanfil
Elektronikproduktion |

Scanfil inleder 2023 med nya rekord

Den finska kontraktstillverkaren avslutade årets första kvartal med både rekordförsäljning och rörelseresultat. Bolaget pekar på ökade kundvolymer samt en förbättring på komponentmarknanden som grund till resultatet.

Scanfil kan redovisa en omsättning på 224,6 miljoner euro under årets första kvartal, vilket är en ökning på 14,2 procent från samma kvartal 2022. Rörelseresultatet uppgick till 15,1 miljoner euro under perioded, en ökning med hela 46,3 procent från 10,3 miljoner euro under fjolåret.

Vinsten för det första kvartalet landade till slut på 11,8 miljoner euro, en ordentlig ökning med 46,9 procent från 8,0 miljoner euro under jämförelseperioden.

Inledningen på 2023 har fått Scanfil att revidera sina utsikter för helåret 2023. Kontraktstillverkaren hade tidigare sagt att man räknade med en helårsomsättning mellan 820 – 890 miljoner euro och ett rörelseresultat mellan 49 – 55 miljoner euro. Men efter den starka inledningen under det första kvartalet har bolaget ökat förväntningarna på helåret och siktar nu mot en omsättning mellan 880 – 940 miljoner euro och ett rörelseresultat mellan 56 – 64 miljoner euro.

– Omsättningen för första kvartalet var på en rekordhög nivå och nådde 224,6 miljoner euro med en ökning med 14 procent jämfört med föregående år. Kundernas efterfrågan var stark inom segmenten Energy & Cleantech, Medtech & Life Science, Connectivity och Automation & Safety. Utöver en stark kundefterfrågan stöddes leveransvolymerna av en snabbt förbättrad tillgänglighet av komponenter, vilket också återspeglades i minskade spotmarknadsinköp, förklarar vd Petteri Jokitalo i kvartalsrapporten.

Vd:n berättar vidare att för att möta den ökande efterfrågan och de väsande volymerna har Scanfil investerat för att bygga ut kapaciteten vid sina fabriker. Under sommaren 2023 kommer bolaget att sjösätta nya tillverkningslinor i Atlanta-fabriken i USA och fabriken i Sieradz, Polen. Dessutom planerar Scanfil att utöka verksamheten i Sieradz avsevärt med en helt ny produktionsbyggnad.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons