Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Qamcom Groups
Elektronikproduktion |

Gapwaves förvärvar en minoritetsandel i Qamcom-bolaget Sensrad

Gapwaves förvärvar en minoritetsandel i Qamcom Groups spin-out-satsning och radarbolag Sensrad AB.

Sensrad erbjuder en 4D-radarsensor för en mängd olika användningsområden och kontexter. Grundtekniken bygger på ett chipset utvecklat av det Israeliska bolaget Arbe. Idag består Sensrad av 19 medarbetare med lång och erfarenhet inom radar och signalbehandling. Bolaget är idag en etablerad aktör och har börjat leverera prototyper till kunder inom infrastruktur, övervakning, transport med mera.

Genom investeringen får både Qamcom och Gapwaves en ny och starkare position på den växande 4D-radarmarknaden. Tanken är att kombinationen av Gapwaves antennteknik, Sensrads radarprodukter och Qamcoms expertis kommer att ytterligare öka potentialen och ge förutsättningar att förbättra och bredda produktutbudet. 

Sensrad, med sitt huvudkontor i Göteborg och kompletterande försäljningskontor i Kina, kommer dock fortsätta att agera som ett självständigt bolag.

– Det känns fantastiskt att få en så stark och kompetent partner som Gapwaves. Detta möjliggör realiseringen av den otroliga potentialen som som vi ser hos såväl Sensrad som produkten. Gapwaves tillför teknisk expertis inom antenner till Sensrad som i sin tur har lång erfarenhet av radarteknik och signalbehandling. En perfekt kombination. Även tidpunkten för detta partnerskap är idealisk, med tanke på en växande efterfrågan inom en mängd olika applikationsområden. Genom att arbeta tillsammans kan vi bygga vidare på Sensrads starka produkterbjudande och skapa exceptionella resultat, säger Johan Lassing, vd för Qamcom Group i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons