Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Tobii
Teknik |

Tobii ska leverera mjukvara för förarövervakning

Tobii har valts ut att leverera sin mjukvara för driver monitoring systems (DMS) till vad bolaget beskriver som världens största underleverantörer i fordonsindustrin, baserad i Tyskland. Detta är Tobiis första design win och en milstolpe i resan framåt på marknaden för DMS i fordon.

Avtalet gäller 25 modeller från en tillverare av kommersiella fordon, med flertalet varumärken och huvudkontor i Europa. Tobii säger att bolaget förväntar sig att licensintäkter ska börja rulla in från och med 2025.

– Denna design win är ett bevis på att Tobii DMS möter de höga krav som fordonsindustrins aktörer ställer. Vi tog oss in på DMS-marknaden från en unik position som världsledande inom eyetracking och vi var övertygade om att vi skulle kunna skapa en lösning i absoluta toppklass. Denna affär bevisar att vi nu nått en punkt där vår mjukvara för driver monitoring systems är ytterst konkurrenskraftig och kan etablera Tobii som en ledande partner för fordonstillverkare, säger Anand Srivatsa, vd för Tobii i ett pressmeddelande

Marknaden för mjukvara till DMS väntas vara värd fler hundra miljoner dollar per år under det kommande decenniet, som en följd av att DMS blir krav runtom i världen. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons