Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kitron
Elektronikproduktion |

Rekordkvartal stärker utsikterna för Kitron

Kontraktstillverkaren Kitron redovisar ett första kvartal med rekordintäkter och resulat. Kitron utökar utsikterna för helåret 2023 och lutar sig mot en stark efterfrågan och lättnader i komponentutbudet.

Kitrons intäkter för första kvartalet uppgick till 190,6 miljoner euro, jämfört med 140,0 miljoner euro under samma period förra året. Jämfört med förra året kunde Kitro registrera tillväxt inom alla sina marknadssektorer och tillväxten var särskilt stark inom elektrifieringsområdet.

Första kvartalets rörelseresultat (EBIT) uppgick 17,3 miljoner euro, jämfört med 7,9 miljoner i fjol. EBITDA var 21,4 miljoner euro, jämfört med 11,7 miljoner under samma kvartal förra året.

Orderstocken slutade på 586 miljoner euro, en ökning med 35 procent jämfört med föregående år. Bolaget uppger att tillväxten var särskilt stark inom marknadssektorerna Elektrifiering samt Defence & Aerospace.

– Det här var det sjätte kvartalet i rad med tillväxt i intäkter och lönsamhet, drivet av den ökande efterfrågan på elektronik som inkluderar automation, mobilitet, uppkoppling och autonomi inom sektorerna elektrifiering, industri och försvar och flyg. Vi förväntar oss att förbättra några enheter ytterligare under andra kvartalet i takt med att upptrappningarna fortsätter och nya affärer tillkommer. Vår starka orderstock stödjer fortsatt tillväxt och vi räknar med att andra kvartalet 2023 kommer att fortsätta i samma riktning, säger Peter Nilsson, Kitrons vd, i ett pressmeddelande.

För helåret räknar kontraktstillverkaren nu med intäkter på mellan 700 och 800 miljoner euro och ett rörelseresultat (EBIT) mellan 60 och 75 miljoner euro.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons