Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Beijer Group
Elektronikproduktion |

Beijer Group visar upp rekord för intäkter och resultat

Beijer Groups försäljningen under årets första kvartal ökade med 42 procent och nådde en ny rekordnivå på 623 miljoner kronor, där båda affärsenheterna bidrog till ökningen.

– När vi nu har stängt årets första kvartal så kan vi konstatera att Beijer Groups utveckling fortsatt är mycket positiv med rekord för såväl försäljning som resultat. Under perioden mötte Beijer Group en stabil efterfrågan, även om bilden liksom under det fjärde kvartalet var splittrad, säger vd Jenny Sjödahl.

För affärsenheten Westermo, som kraftigt ökade utleveranserna tack vare en förbättrad komponentsituation, nådde försäljningen all-time-high med intäkter på 335 miljoner kronor. Affärsenheten Beijer Electronics låg på en stabil nivå med intäkter på 291 miljoner kronor.

Rörelseresultatet för perioden tredubblades och landade till slut på 85,2 miljoner kronor jämfört med 28,2 miljoner kronor under samma period i fjol. Resultat efter skatt slutade på 55,8 miljoner kronor jämfört med 16,1 miljoner kronor förra året. Orderingången för perioden uppgick till 617,2 miljoner kronor, en minskning från samma period 2022 då koncernen hade en orderingång på 661,6 miljoner kronor.

Jenny Sjödahl säger i kvartalsrapporten att förändringen i orderingången var förväntad och berodde främst på ett normaliserat kundbeteende med kortare orderhorisonter i kombination med en viss osäkerhet i marknaden. 


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1