Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Hitachi Energy
Elektronikproduktion |

Hitachi Energy behöver anställa fler än 2,000 personer i Sverige

Ett avtal värt 13 miljarder euro med TenneT, det störta kontraktet i företagets historia, innebär att Hitachi Energy behöver anställa fler än 2,000 personer i Sverige.

Hitachi Energy meddelar att bolaget kommer att göra betydande investeringar i Sverige. Sedan 2020 har företaget rekryterat fler än 1,500 personer i Sverige och inom de kommande två åren behövs fler än 2,000 ytterligare personer att anställas.

Företaget investerar kraftigt i sina fabriker i Sverige. Den totala investeringen på 1 miljard kronor omfattar nya fabriker, nya produktionslinor och uppgraderade testhallar. Den senaste investeringen i tillverkningskapacitet är fabriken i Smedjebacken som öppnades i slutet av 2022.

– Sverige fortsätter att vara en förebild när det gäller teknisk innovation och jag är glad över att delta i dagens evenemang som förstärker vårt arbete för den globala omställningen till ren energi. Vår globala verksamhet gör det möjligt för oss att stötta våra kunder att snabbt och i stor skala införa teknik där våra experter och vår världsledande teknik från verksamheten i Sverige fortsätter att bidra till arbetet mot koldioxidneutralitet och en hållbar energiframtid för alla, säger Claudio Facchin, vd för Hitachi Energy i ett pressmeddelande.

Företaget har nyligen vunnit flera stora projekt där dess teknik kommer att möjliggöra en ökad integration av förnybara energikällor i infrastrukturen för elnätet genom kraftöverföring via högspänd likström (HVDC) bland annat projekten Champlain Hudson Power Express, Intermountain Power Project samt Ijmuiden Ver Alpha-projektet – en del av avtalet inom TenneT:s 2GW-program, vilket är det största ramavtalet i Hitachi Energys företagshistoria.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1