Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Elfa Distrelec
Komponenter |

RS lägger vantarna på Distrelec

Distributören RS Group meddelar att bolaget nått en överenskommelse om att förvärva Distrelec B.V. för 365 miljoner euro, närmare 4,15 miljarder kronor.

RS skriver i ett pressmeddelande att förvärvet kommer att avsevärt utöka gruppens närvaro i kontinentaleuropa, framförallt i Tyskland, Schweiz och Sverige. Man räknar med materialkostnadssynergier för inköp, logistik och lager med ytterligare intäktssynergier.

Distrelec har idag cirka 180,000 kunder i 19 länder och har mycket låg kundkoncentration. Cirka två tredjedelar av Distrelecs intäkter kommer från digitala kanaler, det genomsnittliga ordervärdet beskrivs vara jämförbart med RS.

"Distrelec har en stark konkurrensposition på attraktiva europeiska marknader, vilket ökar våra intäkter med cirka 40 procent i DACH (Tyskland, Österrike och Schweiz), cirka 80 procnet i Skandinavien och ökar skalan i Italien, Benelux och Östeuropa," skriver RS i pressmeddelandet.

Det finns ett stort överlapp i den europeiska leverantörsbasen och RS räknar men att kunna utvinna stora kostnadssynergier inom inköp, logistik och lager samt marknadsföring och administration. Under 2022 genererade Distrelec intäkter på 270 miljoner euro och EBIT på 34 miljoner euro.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-2
Annons
Annons