Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Inission
Elektronikproduktion |

Carl Lidén om Inissions nya lina: ”Svårt att få det bättre än vi har det nu”

Sedan lite mer än en månad tillbaka är Inissions nya lina på plats och i full drift i fabriken nere i Malmö.

Inissions verksamhet i Malmö har tagit på sig en ny kostym och verkar idag under namnet Inission Syd AB, men utöver det är allt sig likt. Ja, förutom det faktum att bolaget har en helt ny tillverkningslina som höjt både kapabiliteteln och kapaciteten vid fabriken. Utöver de nya investeringarna, har även övriga maskiner uppdaterats både hård- och mjukvarumässigt.

I ett samtal med Evertiq berättar Carl Lidén, Managing Director vid fabriken i Malmö, att investeringen innebär att man nu kan ta sig an de mer tekniskt utmanande jobben och rent allmänt kan jobba med mer avancerade projekt.

Fabriken har fortfarande två produktionslinor, och båda har uppgraderats i och med investeringen. Den första linan är mer eller mindre helt ny, bortsett från en ensam enhet kvar från den gamla. Den andra linan uppgraderades med enheter från den första. Man har alltså investerat i nytt och stuvat om existerande utrustning till den milda grad att man egentligen har två nya uppgraderade linor och en utökad kapacitet.

– Vi har upplevt en stark tillväxt under de senaste åren och dessa investeringar innebär en storsatsning på fabriken, säger Carl Lidén till Evertiq.

Han lyfter även att man investerat i ett helt nytt laserdepaneliseringssystem, något som inte är jättevanligt i vårt avlånga land. Carl menar att systemet är ett måste om man vill jobba med de mest avancerade jobben där kraven på precision och kvalitet skjuter i höjden.

– Rent kapabilitetsmässigt är vi nu på en mycket bra nivå, säger Carl Lidén.

Totalt har Inission Syd investerat över 10 miljoner kronor i uppgraderingen som inkluderar allt ifrån ny SMT kapacitet, SPI, Screenprinter, uppgraderad ugn och laserdepaneliseringssytemet. Hela fabriken har dessutom utrustats med ett befuktningssystem som säkerställer optimal miljö för elektronikproduktion.

Carl Lidén berättar att under fjolåret ökade fabriken sin arbetsstyrka med ungefär 20–25 procent och han spår att man kommer att behöva fortsätta att anställa under nuvarande år.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2