Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Wematter
Elektronikproduktion |

Amerikaner köper svenska Wematter

Den svenska tillverkaren av SLS 3D-skrivare Wematter har ingått ett avtal om att förvärvas av South Carolina-baserade 3D Systems.

Det var 2019 som Wematter lanserade 3D-skrivaren Gravity. Systemet var utformat för att fungera i kompakta miljöer utanför fabriksytor, till exempel på ett kontor. Sedan dess har det pekat uppåt för det svenska bolaget och produktportföljen har expanderat till tre modeller, Gravity Essential, Gravity Essential+ och Gravity Enterprise. 

I och med detta förvärv kommer 3D Systems att kunna göra SLS tillgängligt för ett bredare spektrum av kunder med en väldigt tillförlitlig samt prisvärd lösning för tillverkning av slutprodukter.

– Vi fortsätter att investera i vår lösningsportfölj genom strategiska förvärv som adderar unika teknologier för att möjliggöra snabb användning av additiv tillverkning i produktionsmiljöer, säger Dr. Jeffrey Graves, vd och koncernchef för 3D Systems i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram emot att bli en del av 3D Systems och dra nytta av företagets rykte som innovationsledare och att kunna utöka tillgängligheten för vår SLS-lösning Gravity till kunder över hela världen genom deras globala försäljningsnätverk. Vår unika SLS-lösning är designad för att påskynda produktutveckling och volymproduktion inhouse med ett enda knapptryck, säger Robert Kniola, grundare och vd på Wematter. 

Transaktionen förväntas avslutas i juli 2023. 


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons