Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© melpomenem dreamstime.com
Teknik |

Altris tar in 50 miljoner kronor

Det svenska batteriföretaget meddelar att man säkrat har säkrat 50 miljoner kronor från sina nuvarande ägare och samtidigt utsett en ny vd och ekonomichef.

Björn Mårlid kommer nu att axla vd-rollen och Christer Berguvist kliver in som ny CFO. Det nya kapitalet och ledningen ska jobba vidare med företagets kommersialiseringsresa.

Sedan starten 2017 har Altris varit på en snabb resa för att utveckla natriumjonbatterier. Bolaget tog under 2022in 100 miljoner kronor i finansiering och stärker nu upp kapitalet med ytterligare 50 miljoner kronor. Altris skriver i ett pressmeddelande att pengarna kommer att göra det möjligt för bolaget att slutföra sin tillverkning av industriklassade batterier vid en ny anläggning i Uppsala. I samband med detta har Altris även meddelat sina planer på att samla in serie B-finansiering under 2023.

Som en del av sin kommersialiseringsresa har Altris utsett Björn Mårlid till vd och Christer Bergquist till ny CFO. Björn kommer till Altris efter mer än 20 år hos den franska batteriutvecklaren Saft, där han har haft flera ledande roller. Christer kommer till Altris från Norrsken där han har haft roller som COO och CFO för Norrsken Foundation och senast General Partner för Norrsken Impact Accelerator.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons