Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NCAB Group
Mönsterkort |

NCAB växer med förvärv i Tyskland

Mönsterkortsleverantören NCAB Group fortsätter att expandera, denna gång genom förvärvet av den tyska koncernen db electronic med säte i i Waldshut-Tiengen i södra delen av landet.

db electronic består av tre bolag placerade i Tyskland, Schweiz och i Frankrike. Samtliga tre bolag konsolideras nu med NCAB.

db electronic fokuserar främst på så kallade Quick Turn-arounds, det vill säga mindre serier med korta leveranstider. De huvudsakliga inköpen av mönsterkort sker från fabriker i Sydkorea.

Merparten, cirka 85 procent av omsättningen i db electronic kommer från Tyskland. Schweiz och Frankrike står för cirka 15 procent respektive 5 procent av omsättningen. Bolaget har idag ett 20-tal anställda och omsättningen under fjolåret uppgick till 11 miljoner euro, närmare 125 miljoner kronor, med en EBITA-marginal på ca 15 procent.
 

Benjamin Klingenberg, VP för NCABs Europasegment menar att koncernens europeiska verksamhet kommer att kompletteras av db electronic och kommer att möjliggöra korsförsäljning

– Att kunna förse våra kunder med snabba leveranser av små serier är särskilt värdefullt när det gäller produktutveckling och prototyper. db electronic kommer därför också kunna ge NCABs nuvarande kunder nya möjligheter. Att få tillgång till nya fabrikspartners i Sydkorea är också mycket attraktivt för oss och våra kunder, säger Benjamin Klingenberg i pressmeddelandet.

– Jag är mycket glad över att vi har funnit denna ideala kombination med NCAB när vi såg över strategin framåt för db electronic. Vi har bägge samma värderingar och arbetar med hög service och kunnande, säger Daniel Böck, vd för db electronic group.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons