Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Kollmorgen
Elektronikproduktion |

Kollmorgen hittade sin utvecklingspartner i Optronic

När Kollmorgen sökte en utvecklingspartner för nästa generation av LS5-II, en sensor för robust och högprecis reflektornavigering i tuffa miljöer, föll valet på Optronic.

– Vi sökte en partner som kunde svara upp mot våra kvalitetskrav och ta ett helhetsansvar för såväl utveckling som produktion, säger Johan Lindqvist, Product manager på Kollmorgen i ett pressmeddelande.

Utvecklingsarbetet har nu pågått i två och ett halvt år och produkten är äntligen redo att sättas i serietillverkning, vilket kommer att ske vid Optronics fabrik i Skellefteå.

Projektet inleddes som ett utvecklingsprojekt med avstamp från Kollmorgens tidigare generation av navigationssensorer för AGV-lösningar (Automated Guided Vehicle) som Optronic var med och tillverkade. LS5-II används i förarlösa truckar som navigerar med hjälp av reflexer, ofta i stora lagerlokaler. 

– Det känns såklart hedrande att Kollmorgen vänder sig till oss ännu en gång för att fortsätta vårt långvariga samarbete. Tidigare generation tillverkade vi under många år och när vi nu fick chansen att utveckla den nya produkten så kändes det helt rätt. Den här typen av uppdrag passar vår kompetens, inte minst när produkten ska verka i tuffa miljöer och det ställs höga krav på komponenterna. De gånger vi får chansen att finnas med under hela fasen blir det också värdeskapande för kunden, säger Mikael Westergren, sälj- och marknadschef på Optronic.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons