Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Prevas
Teknik |

Johan Strid kliver ner och lämnar Prevas

Magnus Welén utses som ny CEO i Prevas AB och tar över rollen från Johan Strid som på egen begäran valt att avsluta sin anställning, uppger företaget.

Magnus kommer att tillträda sin nya roll den 1 juni 2023 och Johan ställer sig till förfogande som styrelseledamot. 

Idag arbetar Magnus som regionchef för Mälardalen och är vd för Prevas största dotterbolag Prevas Industrial Innovation AB, samt är medlem i företagets operativa ledningsgrupp. Han kom till Prevas genom förvärvet av Deva Mecaneyes under 2021, där Magnus var vd sedan 2008. Magnus har även tidigare erfarenhet av ledande roller inom konsultbranschen och från industribolag såsom ABB, Sandvik och Snap On Inc.

– Jag är mycket glad över att kunna presentera Magnus som vår nya CEO på Prevas och ser fram emot vårt samarbete. Magnus besitter både kompetensen och engagemanget att fortsätta utveckla Prevas på inslagen väg, säger Christer Parkegren, ordförande på Prevas i ett pressmeddelande.

Johan Strid har varit CEO på Prevas sedan 2018 och lämnar nu över rollen i juni. Under sin tid på Prevas har Johan drivit flera förändringsarbeten och lyckats lyfta bolaget till att bli ett av de mest lönsammaste i branschen. Han kommer att fortsätta sin nuvarande roll fram tills att Magnus tar över.  

– Johan har haft en nyckelroll på Prevas och är en stor del i den framgång vi har skapat de senaste åren. Jag känner en stor tacksamhet till Johan och det goda samarbete vi har haft. Ett samarbete som vi vill ska fortsätta fast i andra former. Valberedningen kommer ta ställning till om Johan ska föreslås som styrelseledamot på årsstämman den 11 maj 2023, säger Christer.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1