Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Infineon
Komponenter |

Byggstart för Infineon i Dresden

Infineon har officiellt påbörjat sitt jätteprojekt i Dresden i Tyskland. Under gårdagen togs det första spadtaget för halvledartillverkarens framtida ”Smart Power Fab”, en anläggning som syftar till att möta den ökande efterfrågan på halvledarlösningar.

Med denna nya tillverkningsanläggning för Infineon sin största investering i bolagets historia. Totalt kommer 5 miljarder euro att investeras för att öka tillverkningen av krafthalvledare samt analoga- blandsignalkretar

– I tider av ökade geopolitiska risker är det fantastiska nyheter för Europa att Infineon investerar massivt i halvledartillverkning i Dresden. Vi behöver fler sådana projekt i Europa eftersom efterfrågan på mikrochips kommer att fortsätta att öka snabbt. EU-kommissionen och medlemsländerna mobiliserar nu 43 miljarder euro under de närmaste åren under European Chips Act för att skapa ett starkare och mer motståndskraftigt Europa, sa EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen under byggstartscermonin.

Infineons framtida 300-mm Smart Power Fab är som sagt planerad att starta produktionen under 2026. När allt är igång räknar man med att expansionsprojektet kommer att skapa 1,000 nya jobb. Vid full kapacitet kommer den nya anläggningen i Dresden att kunna driva in årliga intäkter i samma storlek som investeringsbeloppet.

Enligt den nuvarande planen kommer skalbygget av fabriken att sättas igång under hösten 2023. När vi väl når våren 2025 planerar Infineon att börja flytta in utrustning för att sedan kunna starta produktion under hösten 2026.

Infineon skriver i ett pressmeddelande att utbyggnaden av produktionskapaciteten på de befintliga anläggningarna i Dresden innebär att man kommer kunna slutföra projektet snabbt och kommer även att generera betydande synergi- och skaleffekter. Den nya anläggningen kommer även att vara nära kopplad till Infineons anläggning i Villach som "One Virtual Fab".

Som tidigare rapporterats har det tyska förbundsministeriet för ekonomi och klimatåtgärder (BMWK) godkänt en tidig projektlansering, vilket innebär att bygget kan påbörjas redan innan EU-kommissionens granskning av juridiska subventionsaspekter är klar. Målet är såklart att ska projektet ska finansieras enligt European Chips Act och Infineon söker finansiering på cirka en miljard euro.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons