Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Moob Agency / OMotion
Elektronikproduktion |

Ny elbilsfabrik byggs i Lund

Elbilstillverkaren OMotion expanderar sin verksamhet och bygger ny anläggning i Lund.

Det var under hösten 2021 som OMotion lanserade sitt trehjuliga elfordon. Den tvåsitsiga eldrivna trehjulingen har hittills tillverkats på en gård utanför Lund, men inte länge till. Under förra veckan påbörjades nämligen arbetet med att bygga en ny anläggning i Stångby, precis norr om Lund.

När byggnaden står klar under senhösten 2023 kommer OMotion att ha tillgång till 850 nya kvadratmeter, fördelade på verkstad, montering, kontor och lager.

– Nu har vi säkrat en viktig pusselbit för vår fortsatta expansion. I de här lokalerna kommer vi att kunna bygga 300 fordon per år, säger företagets grundare Ola Svensson i ett pressmeddelande.

Trehjulingen, som går under namnet OMOTION 2, har hittills sålts till privatpersoner i Sverige och Tyskland, men nu i veckan så skickades ett första fordon till Cypern. Enligt OMotion är det ett företag som har en uthyrningsverksamhet för turister som ska testa fordonet för sin verksamhet.

OMotion är ett ungt bolag som tog sina första steg under 2017 då man påbörjade arbetet med att bygga en prototyp av den elektriska trehjulingen. Vid det här skeded skedde allting i ett garage i Hjärup. Bolaget berättar i pressmeddelandet att arbetet utfördes av OMotions personal, men även av studenter från Lunds Tekniska Högskola.

Sommaren 2019 hade OMotion arbetat fram en första modell och under 2021 lanserades som sagt OMOTION 2, en eldriven trehjuling som är godkänd för vägtrafik i hela EU.

– Vi som jobbar här har alla anknytning till Lund. Och här är nära till LTH, vilket är viktigt för oss eftersom vi har nära samarbete med främst reglerteknik-institutionen. Och även om vi befinner oss en liten bit utanför Lund så kan man enkelt ta sig hit med tåget, avslutar Ola Svensson.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons