Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Volvo Cars
Elektronikproduktion |

Volvo Cars kapar 1,300 tjänster i Sverige

Volvo Cars meddelar att man kommer att accelerera sin pågående transformation, med ökat fokus på kostnadsoptimering. Detta innebär att biltillverkaren kommer att skära ned med 1,300 anställda i Sverige.

Omkring 1,100 tjänster kommer att minskas vid den globala operativa enheten Volvo Personvagnar AB, och Volvo Cars har idag förhandlat med facket och lagt ett varsel för detta antal tjänster till Arbetsförmedlingen. De resterande 200 tjänsterna kommer att identifieras efter en granskning av samtliga enheter i Sverige. Totalt handlar det om cirka 6 procent av det totala antalet anställda i Sverige, det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare skriver bolaget att man kommer att minska kostnaderna och öka effektiviteten i sin globala verksamhet under de kommande månaderna. Man kommer även att se över och minska antalet konsulter och köpta tjänster.

Arbetare inom bolagets bilproduktion kommer inte att påverkas i detta skede.

– De kostnadsåtgärder vi vidtog förra året har börjat ge resultat inom några nyckelområden, så som materialkostnader. Men det är tydligt att vi måste göra mer. Ekonomisk motvind, ökade råvarupriser och ökad konkurrens kommer sannolikt att förbli en utmaning för vår bransch under en tid., säger Jim Rowan, vd för Volvo Cars i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons