Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© inission
Elektronikproduktion |

Inission: "Orderläget är utomordentligt"

Kontraktstillverkaren Inission visar upp en nettoomsättning på 565 miljoner kronor och ett ebita-resultat på 44,8 miljoner kronor för det första kvartalet 2023.

– Majoriteten av Inissions fabriker går med hög eller mycket hög last. Vi investerar löpande i nya maskiner och ny
utrustning för att öka kapaciteten och förbättra kvalitén. Vi investerar också i våra medarbetares kompetens.
Därtill behöver vi bli fler för att kunna möta kundernas efterfrågan, säger vd Fredrik Berghel i kvartalsrapporten.

Nettoomsättningen under kvartalet uppgick som sagt till 565 miljoner kronor, en ökning från 438 miljoner kronor under samma period i fjol. Ebita-resultatet uppgick till 44,8 miljoner kronor, en klar ökning från 21,2 miljoner under 2022. Periodens resultat slutade på 29,2 miljoner kronor, en ökning från 11,2 miljoner kronor under samma period 2022.

– Orderläget är utomordentligt. Komponentproblematiken kvarstår dock men minskar steg för steg. Främst är det kapaciteten som styr vår omsättning. Vi tror att komponentsituationen fortsätter att förbättras under året. Det fullskaliga kriget i Ukraina visar inga tecken på att gå mot någon form av slut. De lättade Covidrestriktionerna i Kina har ökat tillgängligheten på komponenter, förklarar Fredrik Berghel.

Han säger att bolaget jobbar vidare med sin lista över potentiella förvärv men har under perioden inte deltagit i några processer som gått vidare till bud. 

– Som vi har berättat om tidigare letar vi mer systematiskt även utanför Norden. Främst tittar vi på norra Tyskland samt Benelux. Vår ambition är att årligen växa med cirka 5 procent genom förvärv. När Enedo har kommit längre på sin förändringsresa skall vi även börja leta efter förvärv inom kraftelektronik.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons