Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Sivers Semiconductor
Teknik |

Sivers får EU-pengar för antennprojekt

Sivers Semiconductors affärsenhet, Sivers Wireless, har beviljats 496,070 euro, närmare 5 miljoner kronor, för design, utveckling och karaktärisering av flerelements RF-antennkretsar inom EU-projektet PARALIA.

PARALIA är ett nytt EU-projekt (EU HORIZON Research and Innovation Actions Project) som lanserades den 1 januari och syftar till att utveckla grundläggande innovationer inom området för fordons- och flygtillämpningar. Projektet koordineras av Aristoteles universitet i Thessaloniki i Grekland och kommer att pågå under januari 2023 till juni 2026. Den totala EU-finansieringen för PARALIA uppgår till 4,99 miljoner euro varav 496,070 euro har landat hos Sivers Wireless.

Konsortiet samlar sex industriella partners och tre topprankade akademiska institut och forskningsinstitut i värdekedjan PIC och Photonic Systems. Målet är att banbrytande prestanda genom att möjliggöra en smidig, energieffektiv och lågkostnads-multisensor som kombinerar RADAR- och LiDAR-teknologier. Detta ska uppnås genom att omarbeta sensorernas ekosystem och möjliggöra ultrahög upplösning på ultralånga avstånd, avgörande för nuvarande och futuristiska fordons- och flygtillämpningar.

Projektet är inriktat på en kraftfull gemensam LiDAR/RADAR optisk så kallad ”multibeam beamforming”-plattform som kommer att utvecklas baserat på klassens bästa linjära optiska operatorarkitekturer för flera portar som utnyttjar den synergin mellan InP och SiN integrationsplattformar.

Sivers Wireless kommer att driva specifikationen, designen och karaktäriseringen av en tvådimensionell s.k. ”beamforming” 77-GHz bilradarfrontend som kan integreras med den gemensamma LIDAR/RADAR-plattformen i projektet. 

– Det här är ett fantastiskt tillkännagivande av Sivers Semiconductors som en “top tier”- leverantör att bli utvald till detta projekt. Vi har genom vår affärsenhet Photonics arbetat med Lidar-sensorer för användarfall inom fordonstillämpningar och att nu erhålla EU-finansiering för Radarapplikationer som en möjlig ny marknad inom Wireless är mycket uppmuntrande, säger Anders Storm, vd Sivers Semiconductors i ett pressmeddelande.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons