Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NKT Photonics
Elektronikproduktion |

Hinder på vägen för NKT:s avyttring av Photonics

Det var under juni förra året som NKT meddelade att bolaget ingått avtal om att sälja NKT Photonics till Photonics Management Europe SRL, ett helägt dotterbolag till japanska Hamamatsu Photonics KK. Nu har dock försäljningen stött på patrull.

Slutförandet av transaktionen var som i de flesta fall villkorat av myndighetsgodkännanden och under de senaste månaderna har bolaget fått grönt ljus från myndigheter i Tyskland, Storbritannien och USA. Den 2 maj fick NKT dock ett meddelande om att försäljningen nekas med hänvisning till den danska investeringsscreeningslagen.

Enligt lagen kan den danska ministern för industri, näringsliv och finans (Erhvervsministeren) vägra att godkänna ett utländskt företags investering i Danmark, såsom förvärvet av NKT Photonics, om det "utgör ett hot till rikets säkerhet eller allmän ordning i Danmark".

NKT skriver i ett pressmeddelande att man nu inväntar Hamamatsu Photonics svar på beslutet. Samtidigt utvärderar NKT sina alternativ men bedömer att bolaget avtalsmässigt bör vara "väl skyddade mot situationen.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1