Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Nilar
Elektronikproduktion |

Nilar tecknar rekordavtal med Indutecc värt 110 miljoner kronor

Nilar International AB har tecknat ett nytt offtake avtal med Indutecc Renewable Solutions för att leverera ReOx-batterier till integrerade energilager. Det nya avtalet innebär en beställning på 10 miljoner euro, eller cirka 110 miljoner kronor.

Indutecc är en tillverkare av elsystem och automationslösningar i Nederländerna och avtalet är ett nästa steg i ett samarbete som inleddes tidigare i år. Företaget är sedan länge en etablerad specialist inom teknik och rådgivning kring solenergiinstallationer och energilagringssystem och ingår i familjekoncernen Schuurman Group.

Sedan några månader tillbaka arbetar Indutecc och Nilar i ett gemensamt utvecklingsprojekt för att integrera Nilars ReOx-batterier i Induteccs energilagerlösning för kommersiella fastigheter med systemstorlekar på mellan 50- och 500 kWh.

– Avtalet vi tecknar med Indutecc är det största i Nilars historia. Det är inte bara ett styrkebesked för våra unika batterier med fokus på säkerhet och hållbarhet, det är också ett viktigt steg närmare våra högt satta målsättningar, säger Erik Oldmark, vd för Nilar International, i ett pressmeddelande.

Batterierna kommer att levereras med början i mars 2024. Indutecc har sedan tidigare förvärvat ett antal energisystem från Enequi där Nilars batterier är integrerade, målsättningen är att sälja ett trettiotal färdiga lösningar under 2023.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1