Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© XMReality
Teknik |

Ny vd hos XMReality

XMReality har utsett Andreas Jonsson till ny vd för bolaget som kommer att kliva in i sin nya roll den 15 maj.

Andreas Jonsson har idag ansvaret för XMRealitys försäljning samt affärsutveckling och kliver därmed in i vd-rollen med en utmärkt förståelse för bolagets verksamhet och speciellt intäktssidan som nu står i fokus för bolaget. Sedan han startade på bolaget i slutet av 2021 har han både strukturerat upp och ökat bolagets försäljning genom partners samt varit central i att driva igenom flera viktiga affärer, däribland till flera stora kunder. Andreas tar över efter Jörgen Remmelg som kommer att gå i pension.

– Jag är mycket glad över att kunna presentera Andreas Jonsson som ny vd. Vi i styrelsen har fått chansen att arbeta nära med Andreas sedan han började på bolaget och valet av Andreas som efterträdare var självklart. Han har en djup inblick i verksamheten och med sin bakgrund är han perfekt att leda bolaget i den säljfokuserade fas som vi nu befinner oss i, säger Björn Persson, styrelseordförande i XMReality, i ett pressmeddelande.

Andreas har en gedigen bakgrund inom ledarskap och internationell marknadsföring samt försäljning. Han har haft flera ledande befattningar med fokus på försäljning och kundrelationer på Ruag (numera Beyond Gravity) och jobbade innan dess på Autoliv med utveckling av kamerasystem och algoritmer för automatiserad förarassistans. 

– Jag är både stolt och glad över förtroendet att få ta över som vd på XMReality. Det är en fantastisk verksamhet med en konkurrenskraftig produkt och ett starkt team både i Sverige och USA. Vi kommer nu ha ett stort fokus på att öka försäljningen och leverera på de mål som vi tidigare har kommunicerat till marknaden, säger Andreas Jonsson.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2