Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© NKT
Elektronikproduktion |

500 nya jobb när NKT växer i Karlskrona

Kabelföretaget NKT investerar i ytterligare kapacitet vid högspänningsfabriken i Karlskrona tack vare en rekordstor orderstock och ökad efterfrågan på högspänningskablar.

Den gröna omställningen kräver transmissionskablar och med fabriken i Karlskrona går NKT på högvarv. För att möta den ökade efterfrågan på marknaden kommer bolaget att göra ytterligare investeringar i verksamheten.

Investeringarna omfattar bland annat ett nytt, tredje kabeltorn och NKT räknar med att investeringarna kommer att skapa fler än 500 nya jobb när utbyggnaderna sätts i drift 2027, det framgår av ett pressmeddelande.

 Claes Westerlind, platschef för fabriken i Karlskrona, säger i pressmeddelandet att omställningen till förnybar energi ökar ständigt efterfrågan på högspänningskablar och att investeringarna är ett viktigt steg för NKT att säkerställa fortsatt tillväxt.

– Med investeringarna behåller vi vår ledande position på högspänningsmarknaden och skapar ytterligare kapacitet för fler projekt med både nya och befintliga kunder. Samtidigt är jag glad att vi fortsätter att investera i Sverige, öka exporten av vår kabelteknik och skapa ännu fler lokala jobb i såväl Karlskrona som Sverige, säger Claes Westerlind.

Sedan 2020 har företaget skapat mer än 300 jobb och med ytterligare 500 kommer NKT att ha skapat mer än 800 lokala jobb sedan 2020.

Det nya kabeltornet beräknas bli runt 200 meter högt vilket skulle göra det till Sveriges näst högsta torn.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-12 09:18 V22.4.54-2