Annons
Annons
Annons
Annons
© Ouman
Elektronikproduktion |

Ouman investerar i ny SMT-lina

Elektroniktillverkaren Ouman har lagt till en ny produktionslina vid sin fabrik i Kuressaare, Estland. Den robotiserade linan ökar fabrikens ytmonteringskapacitet med 50 procent.

Denna nya produktionskapacitet kommer att stödja företagets tillväxt inom byggnadsautomationsprodukter.

– Den nya kapaciteten är verkligen välkommen. Energikrisen har ökat försäljningen av våra produkter avsevärt och vi har redan under en tid varit tvungna att köpa ytmonteringskapacitet från annat håll. Det är fantastiskt att kunna göra allt i egen regi, säger Matti Lipsanen, Ouman Groups vd, i ett pressmeddelande.

Prisökningen på el och fjärrvärme sägs vara den primära orsaken till den ökade efterfrågan. Detta har uppmuntrat stora fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att investera i energioptimering. Detta återspeglas också i Oumans intäkter från segmentet fastighetsautomation, som ökade med 305 procent under det första kvartalet 2023. 

Den nya linan har en monteringskapacitet på 95 ,000 komponenter i timmen, eller den kan montera eller 26 komponenter varje sekund om så behövs. Ouman investerade totalt 1,5 miljoner euro i den nya linan, som levererades av Yamaha Robotics SMT, i samarbete med CORE-emt.

Fabriken har två tidigare SMT-linor med en sammanlagd kapacitet på cirka 45000 komponenter per timme. En av dessa två tidigare trotjänare kommer nu att användas för FoU-ändamål.


Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-2