Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Vianode
Elektronikproduktion |

Vianode har fått nycklarna till sin fabrik

Det var i september förra året som Vianode, som ägs av Elkem, Hydro och Altor, meddelade att man skulle investera två miljarder norska kronor i en fabrik i Herøya för batterimaterial. Nu har bolaget fått tillgång till fabriken.

Vianode har formellt tagit ägandet av byggnaden som kommer att husera företagets första industriella anläggning i Herøya, Norge.

Anläggningen i Herøya Industrial Park, Norge kommer att producera anodgrafit för cirka 20,000 elfordon per år, och är den första fasen i en större expansionsplan. Bygget av den initiala anläggningen kommer att utföras parallellt med förberedelserna för en andrafas, som kommer att resultera i en större anläggning. Vianodes mål är att kunna tillhandahålla batterimaterial till cirka 2 miljoner elbilar per år till 2030.

Under de senaste månaderna har byggnaden genomgått en omfattande renovering för att förbereda den för produktion av Vianodes batterimaterial.

– Att ha nycklarna till byggnaden som kommer att hysa vår första produktion i industriell skala signalerar att vi är på väg mot marknadsledarskap inom avancerade batterimaterial, säger Steinar Talle, anläggningschef på Vianode i ett pressmeddelande.

Han fortsätter och säger att bolaget kommer att ta in flertalet anställda under det första halvåret 2023 samt att medarbetarna kommer att få utbildning vid Vianodes pilotanläggning i Kristiansand, som varit i drift i två år.

Vianode räknar med att börja installera produktionsutrustningen under maj månad och planerar att börja leverera anodmaterial till kunder under 2024.


Annons
Visa fler nyheter
2024-04-15 11:45 V22.4.27-1
Annons
Annons