Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© ODU
Elektronikproduktion |

Komplexa behov gör att ODU kopplar greppet om hela kablaget

Teknikutvecklingen tågar på som aldrig förr, vilket skapar utrymme för förändring och förnyelse hos ODU. Kraven på rigorösa kopplingar för el- och dataöverföring ökar ständigt vilket gör att det tyska bolaget väljer att ta sig an hela kablagelösningar.

I och med att verksamheter inom en rad olika industrier blir allt mer dataintensiva och specialiserade, ökar även kraven och behoven av specialdesignade kablage. Både prestanda och säkerhet måste tas i beaktning. Därför har den tyska kontaktdonleverantören ODU valt att kliva utanför ramen för standardiserade lösningar och jobbar nu även med helhetslösningar. Fokus för detta skräddarsydda erbjudande kommer att ligga på verksamheter med behov av kablage med höga, specialiserade krav i större serier, det framgår av ett pressmeddelande.

Tommy Nyman, försäljningschef på ODU Scandinavia och ansvarig för ODUs verksamhet på den svenska och norska marknaden, lyfter fordonsindustrin som ett exempel. Här krävs olika högpresterande elektroniska testverksamheter av elektroniska komponenter.

– Behovet har ökat snabbt, det är bara att jämföra antalet airbags eller sensorsövervakade funktioner nu mot bara tio år sedan, säger Tommy Nyman i pressmeddelandet.

Särskilt stort är behovet när det kommer till dataöverföring. Detta måste fortfarande kunna samspela och anpassa sig till standardiseringar som Ethernet, USB, HDMI, Dataport och så vidare, samtidigt måste man anpassa kablaget till verksamheten och däribland krävande och påfrestande omgivningar. Kort så krävs det allt större specialistkunskap kring vilka kontaktdon som bäst löser uppgiften.

– Standardkontakter menade för kontorsändamål är inte särskilt robusta. Men vi kan säkerställa att en kabel med en standardkontakt för kontor i ena änden, i andra änden klarar helt andra förhållanden vad gäller exempelvis vattentålighet och smuts - med bibehållen funktionalitet.

För många applikationer är den så kallade signaldesinsiteten av högsta vikt. Därtill brottas företag ofta med utmaningar i form av stark strömstyrka, höga temperaturer eller höghastighetsdata över koppar eller fiberoptik. Det är i sådana lägen en lösning för kablaget som helhet är att föredra.

Enligt Tommy Nyman finns det en rad fördelar med att låta en partner leverera hela kablaget istället för att själv vända sig till en rad olika leverantörer för delar och sedan bygga ihop detta själv. En av de främsta är självklart säkerhet i form av kvalitetstester.

– Främst för att du får en specialanpassad lösning vars funktioner har testats utefter dina specifika förutsättningar. Men vi tar också ansvar för kvalitet och funktion i lösningen som helhet, vilket gör det enklare att säkerställa att du har rätt funktionalitet, avslutar Tommy Nyman.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-1
Annons
Annons