Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Polestar
Elektronikproduktion |

Polestar ska minska personalstyrkan med 10%

Den svenska elbilstillverkaren säger att man intensifierar sitt fokus på kostnadskontroll för att öka effektiviteten i hela verksamheten. Detta kommer att innebära ett ett globalt anställningsstopp samt en tioprocentig minskning av personalstyrkan.

Samtidigt som bolaget flaggar för uppsägningar meddelar Polestar att man slog leveransrekord under första kvartalet med 12,076 bilar, en ökning med 26 procent jämfört med samma period förra året och att man går in i det andra kvartalet med ett starkt kommersiellt momentum.

Polestar informerades dock nyligen om att det behövs mer tid för mjukvaruutveckling av den nya elektriska plattformen som bolaget delar med Volvo Cars. Detta innebär alltså att produktionsstart av Polestar 3 dröjer och förväntas nu ske under första kvartalet 2024, det framgår av ett pressmeddelande.

På grund av detta drar bolaget nu ner försäljningsförväntningarna på året. Man pekar man på det globala ekonomiska läget som ytterligare en anledning till att målet dras ner. 

Produktionsstarten för Polestar 4 är dock oförändrad och förväntas påbörjas under det fjärde kvartalet i år för den kinesiska marknaden och i början av nästa år för övriga marknader.

Som ett led i detta kommer Polestar nu att intensifiera sitt fokus på kostnadskontroll, något som innebär ett globalt anställningsstopp och en tioprocentig minskning av personalstyrkan.

– Vi vidtar nödvändiga åtgärder för att stärka Polestar på kort sikt. Medan produktionen av Polestar 3 nu kommer att starta under första kvartalet 2024, innebär den framgångsrika lanseringen av Polestar 4 förra månaden att vi adderar två starka erbjudanden på den attraktiva marknaden för elektriska SUV:ar under 2024. Jag är övertygad om att vi kommer att leverera på våra tillväxtambitioner och vår väg mot lönsamhet, säger Thomas Ingenlath, Polestars vd, i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1