Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© Exeger
Elektronikproduktion |

Svenska Exegers solceller i japansk fjärrkontroll

Japanska SMK Corporation kommer tillsammans med Exeger att utveckla en familj ljusdrivna fjärrkontroller som använder det svenska bolagets Powerfoyle-teknologi.

SMK kommer att använda Powerfoyle Indoor – Exegers solcellsplattform för svagt ljus – för att på så vis minska användandet av batterier i sina produkter. Enligt en undersökning från den amerikanska miljöskyddsmyndigheten (EPA) slänger amerikaner mer än tre miljarder batterier varje år, i genomsnitt 24 batterier per hushåll.

Om utvecklingsprojektet ros i hamn kommer SMK kunna erbjuda fjärrkontroller där konsumenten inte behöver oroa sig för batteribyten igen.

Enligt ett pressmeddelande valdes Exeger ut som partner delvis på grund av bolaget storskaliga tillverkningskapacitet, men det faktum att Exegers solceller kan tillverkas i mer eller mindre vilken form som helst, vilket innebär designfrihet, var även det en stor faktor.

Ken Takagi, General Manager på SMK Corporation, säger i pressmeddelandet att de båda bolagen kommer att arbeta tillsammans för att integrera Exegers solcellsteknologi i SMK:s befintliga produktlinje och utforska nya affärsmöjligheter inom olika branscher.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-06-13 13:49 V22.4.55-1