Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
© IDEX Biometrics
Komponenter |

Norska Idex avslöjar integration med STMicro

Norska Idex Biometrics fortsätter att jobba mot att göra pinkoden på betalkort obsolet. Denna gång har bolaget utvecklat en lösning för biometriska smarta kort som utnyttjar produkter och teknologier från STMicroelectronics.

Idex nya kortlösning kombinerar operativsystemet STPay-Topaz-Bio och betalningsapplets från STMicroelectronics med sin egen fingeravtryckssensor och mjukvara. Lösningen inkluderar STs ST31N600 mikrokontroller med biometriska funktioner, förpackad i en en-chip-EMV-modul (en standard från Europay, Mastercard och VISA för smartkort).

Det norka bolaget skriver i ett pressmeddelande att integrationen sänker kostnaderna och att lösningen är helt testad och validerad. Planen nu är att lansera lösningen för implementering  hos banker under det första halvåret nästa år.

– ST har försett branschen med säkra element och tillhörande mjukvara sedan introduktionen av smartkortet. Detta samarbete gör det möjligt för korttillverkare, fintechs och banker runt om i världen att möta den ökande efterfrågan på biometriska smartkort, säger Vince Graziani, vd för IDEX Biometrics i pressmeddelandet.


Annons
Annons
Visa fler nyheter
2024-05-14 07:33 V22.4.46-2
Annons
Annons